Stubaste i mini sadnice

Voćne sadnice “Rasadnik Čolić” pored uobičajenih sadnica voća i vinove loze, ima i širok asortiman kvalitetnih stubastih i mini sadnica sa garancijom kvaliteta i najpovoljnijim cenama. Stubaste i mini voćne sadnice pored proizvoda koje daju mogu služiti i kao dekoracija. Voćne sadnice veoma su pogodne za gajenje oko okućnice a usled nedostatka prostora u ovoj formi se takođe mogu gajiti u saksijama jer ne zauzimaju previše mesta i nisu preterano zahtevne. U većini slučajeva voćne sadnice daju podjednako kvalitetan plod u zavisnosti od vrste do vrste.

Stubaste sadnice

Voćne sadnice stubaste - Jabuka

Voćne sadnice stubasta jabuka

Voćne sadnice stubaste jabuke rađaju i u našim krajevima ali ne podnose niske temperature. Plod je krupan u odnosu na stablo, ima prijatnu aromu i lepu boju. Voćne sadnice stubaste jabuke mogu se saditi u saksiji usled nedostatka prostora ali i oko okućnice. Podloga M26, vreme zrenja tokom septembra.

Voćne sadnice stubaste - Kruška

Voćne sadnice stubasta kruška

Voćne sadnice stubaste kruške gaje se u vrtovima pojedinačno, ili posađene u saksijama na terasama. Bujnost sadnice voća stubaste kruške se kreće od 1.2 do 1.5 m. Plodovi su srednje krupnoće,žute boje. Voćnu sadnicu potopiti u vodu 1-2 sata, da se koren dobro navlazi. Pripremiti rupu velicine 30×30 cm. U nju postaviti sadnicu, tako da kalemljeno mesto bude obavezno 3cm iznad nivoa zemlje. Oko korena dobro nagaziti usitnjenu zemlju. Obavezno obilno zaliti. Podloga dunja BA29, vreme zrenja početkom septembra.

Voćne sadnice stubaste - Trešnja

//rasadnikcolic.com/wp-content/uploads/2017/11/vocne-sadnice-stubasta-tresnja.jpg

Voćne sadnice stubaste trešnje sazrevaju u julu. Plodovi su jarko crvene boje, sočnog ukusa,srednje veličine i radjaju redovno. Mogu se saditi na međusobnom razmaku od jednog i rednom razmaku od tri metara. Sadnice voća uspešno se gaje kako na otvorenim poljima tako i u saksijama. Ovoj sorti trešnje ne trebaju oprašivači. Stablo raste pravo sa vrlo malim bočnim grančicama. Pre sadnje voćnih sadnica nikako ne skraćivati vrh. Podloga divlja trešnja i magriva.

Voćne sadnice stubaste - Višnja

Voćne sadnice stubasta višnja

Voćne sadnice stubaste višnje sazrevaju u julu. Plodovi su tamno crvene boje, sočnog ukusa,srednje veličine i radjaju redovno. Voćne sadnice se mogu saditi na međusobnom razmaku od jednog i rednom razmaku od tri metara. Sadnice voća uspešno se gaje kako na otvorenim poljima tako i u saksijama. Stablo raste pravo sa vrlo malim bočnim grančicama. Prilikom sadnje voćnih sadnica obratiti pažnju da budu dobro zalivene. Podloga divlja trešnja i magriva.

Mini sadnice

Voćne sadnice mini - Jabuka

Voćne sadnice mini jabuka

Voćne sadnice mini jabuke sazrevaju u maju. Plodovi su okrugli, sočnog ukusa,krupni i radjaju redovno. Voćne sadnice se ne sade gusto. Sadnice voća uspešno se gaje kako na otvorenim poljima tako i u saksijama i neke od vrsti su samooplodive. Stablo raste pravo sa vrlo malim bočnim grančicama. Prilikom sadnje voćnih sadnica nikako ne dozvoliti da ostanu bez vode.

Voćne sadnice mini - Kruška

Voćne sadnice mini kruska

Voćne sadnice mini kruške se gaje u vrtovima, ili posađene u saksijama na terasama. Bujnost voćne sadnice mini kruške se kreće od 1.2 do 1.5 m. Plodovi su srednje krupnoće,žute boje. Sadnicu potopiti u vodu 1-2 sata, da se koren dobro navlazi. Pripremiti rupu velicine 30×30 cm. U nju postaviti sadnicu, tako da kalemljeno mesto bude obavezno 3cm iznad nivoa zemlje. Oko voćne sadnice i korena dobro nagaziti usitnjenu zemlju. Obavezno obilno zaliti.

Voćne sadnice mini - Višnja

Voćne sadnice mini višnja

Voćne sadnice mini višnje je nezamenljiv ukras naših vrtova. Može se saditi i u većim saksijama. Plod voćne sadnice višnje je krupan, okruglastog oblika, tamno crvene boje. Voćnu sadnicu potopiti u vodu 1-2 sata, da se koren dobro navlaži. Pripremiti rupu velicine 30×30 cm. U nju postaviti sadnicu, tako da kalemljeno mesto bude obavezno 3cm iznad nivoa zemlje. Oko voćne sadnice i korena dobro nagaziti usitnjenu zemlju. Obavezno obilno zaliti. Plod sazreva polovinom jula.

Voćne sadnice mini - Breskva

Voćne sadnice mini breskva

Voćne sadnice mini breskve obrazuje ukrasnu biljku jednog metra visine.Pogodna za sadnju kako u vrtovima tako i u većim saksijama na terasama. Plodovi su krupni, žutog mesa. Sazreva u prvoj polovini avgusta meseca. Voćnu sadnicu potopiti u vodu 1-2 sata, da se koren dobro navlazi. Pripremiti rupu velicine 30×30 cm. U nju postaviti sadnicu, tako da kalemljeno mesto bude obavezno 3cm iznad nivoa zemlje. Oko voćne sadnice i korena dobro nagaziti usitnjenu zemlju. Obavezno obilno zaliti.

Voćne sadnice mini - Nektarina

Voćne sadnice mini nektarina

Interesantna voćna vrsta za male bašte i okućnice, veoma dekorativna u vreme cvetanja. Obilno rađa, plodovi srednje krupnoće, meso belo. Dozrevanje kraj jula.

Voćne sadnice mini - Kajsija

Voćne sadnice mini kajsija

Voćne sadnice mini kajsije daju plod početkom jula. Cvetovi su pink boje. Plodovi su srednje krupni. Veoma je pogodna za gajenje oko okućnice a usled nedostatka prostora može se uspešno gajiti u saksiji na terasi. Voćnu sadnicu potopiti u vodu 1-2 sata, da se koren dobro navlazi. Pripremiti rupu velicine 30×30 cm. U nju postaviti sadnicu, tako da kalemljeno mesto bude obavezno 3cm iznad nivoa zemlje. Oko voćne sadnice i korena dobro nagaziti usitnjenu zemlju. Obavezno obilno zaliti.

Scroll