Voćne sadnice - nektarina

Voćne sadnice nektarina su listopadno drvenaste biljke koje potiču iz Kine. Nisu veliki probirači zemljišta.Plod nektarine je prikladan za potrošnju leti u svežem stanju. Rod je redovan i po pravilu obilan. Budući da na domaćem tržištu nedostaje ovog voća, sve navedene osobine čine ovu voćku privlačnom za komercijalni uzgoj.Voćne sadnice nektarine su dosta zastupljene i kod nas, kako u ishrani tako i u proizvodnji. Za podlogu se koristi vinogradarska breskva.

Voćne sadnice nektarina - Krimson Gold

Voćne sadnice nektarine krimson gold

Voćne sadnice nektarine, sorte ”Krimson Gold”poreklom je iz SAD. Neophodno vreme za jarovizaciju je 750 sati. Izgleda da dobro podnosi niske temperature. Izuzetno obilno rađa, tako da je neophodno vršiti proređivanje da bi se dobili krupniji plodovi. Plod je sitan, ovalnog oblika, vrlo atraktivne crvene boje. Meso je veoma čvrsto, slatko, sočno, dobrog ukusa, žute boje. Osetljiva je na bakterioznu pegavost. Još uvek se gaji u komercijalne svrhe. Vreme zrenja je sredinom juna.

Voćne sadnice nektarina - Armking

//rasadnikcolic.com/wp-content/uploads/2017/11/Armking-nektarina-1.jpg

Voćne sadnice nektarine, sorte ”Armking” poreklom je iz SAD.  Samooplodna je sorta, srednjeg vremena cvetanja. Plod je srednje veličine ( 110 gr. ), elipsasto ovalnog oblika. Pokožica je tanka i glatka, žute boje sa 70-90% intenzivno crvenog premaza. Meso je svetlo žute boje, srednje čvrsto, slatko, sočno, aromatičnog  ukusa. Vreme zrenja je prva polovina jula. Jedna od najboljih ranih nektarina.

Voćne sadnice nektarina - Nektared-4

Rasadnik voća nektarine nektared-4

Voćne sadnice nektarine, sorte ”Nektared-4” poreklom je iz SAD. Stablo srednje obilno rađa. Plod je okruglog oblika i gotovo je u potpunosti prekriven crvenom bojom. Meso je žute boje, srednje čvrsto do mekano, dobrog je kvaliteta. Koštica se delimično odvaja od mesa. Otporna je na bakterioznu pegavost.Sazreva početkom septembra.

Voćne sadnice nektarina - Independence

Voćne sadnice nektarine independence

Voćne sadnice nektarine, sorte ”Independance” poreklom je iz SAD. Plod je okruglog oblika, atraktivnog izgleda. Osnovna boja pokožice je zlatna, a prelivena je tamnocrvenom bojom. Jedna je od najcenjenijih sorti zbog specifičnog, bogatog, kiselo-slatkog ukusa. Meso je vrlo čvrsto, veoma dobre teksture i ukusa. Koštica se odvaja od mesa. Osetljiva je na bakterioznu pegavost. Komercijalno cenjena sorta. Sazreva početkom jula.

Voćne sadnice nektarina - Sun Grand

Sadnice voća nektarina sungrand

Voćne sadnice nektarine, sorte ”Sun grand” poreklom je iz SAD. Obilno rađa, a plodovi su krupni i kvalitetni. Plod je okruglog oblika i vrlo atraktivnog izgleda. Meso je žute boje, veoma dobrog ukusa. Koštica se odvaja od mesa. Komercijalno gajena sorta. Sazreva početkom jula.

Voćne sadnice nektarina - Kaldezi 2000

Sadnice voća nektarine kaldezi 2000

Voćne sadnice nektarine, sorte ”Kaldezi 2000” poreklom je iz SAD. Nektarina vrlo krupnih ujednačenih plodova. Meso je belo, sa izraženim crvenilom oko koštice, sočno je, fine teksture, ukusa i arome. Plod je 90-100% obojen crvenom bojom. Dobro i redovno rađa. Vreme zrenja sredinom jula.

Voćne sadnice nektarina - Fantazija

Voćne sadnice nektarine fantazija

Voćne sadnice nektarine, sorte ”Fantazija” poreklom je iz Azije. Plod srednje krupan do krupan, jajast, pokožica sjajna i većim delom prekrivena jarkocrvenom bojom. Meso narandžastožuto, čvrsto sočno, slatko-nakiselo, aromatično. Sazreva polovinom avgusta. Izrazito je bujna sorta. Dobre rodnosti, nije veliki probirač zemljišta. Osetljiva je na mrazeve. Plodovi joj dobro podnose transport. Kod nas se dosta gaji.

Voćne sadnice nektarina - Morsiani 51

Voćne sadnice nektarine morsiani 51

Voćne sadnice nektarine, sorte ”Morsiani 51” poreklom je iz Azije. Morsiani spada u visoko kvalitetne sorte današnjeg svetskog oplemenjivanja. Karakteristike ploda: Plod je okrugao, krupan, blago asimetričan. Obojenost je preko 80% crvena. Vreme sazrevanja je sredina avgusta.

Voćne sadnice nektarina - Orion

Voćne sadnice nektarine orion

Voćne sadnice nektarine, sorte ”Orion” poreklom je iz Azije. Vreme zrenja je krajem jula. Plod je srednje krupan, žute boje kao osnovne, a pokožica je prekrivena 70-80% sjajnocrvenom bojom. Meso je žuto, prijatnog ukusa, odličnog kvaliteta i lako se odvaja od koštice. Odlično podnosi transport.Samooplodna sorta umerene bujnosti, visoke i redovne rodnosti.

Voćne sadnice nektarina - Venus

Voćne sadnice nektarine venus

Voćne sadnice nektarine, sorte ”Venus” poreklom je iz Azije. Plod je žute boje kao osnovne, a pokožica je prekrivena 70-80% sjajnocrvenom bojom. Meso je žuto, prijatnog ukusa, odličnog kvaliteta i lako se odvaja od koštice. Odlično podnosi manipulaciju i transport. Visoka i redovna rodnost.

Scroll