Voćne sadnice - višnja

Višnja je listopadna drvenasta koštičava voćka. Sadnice višnje su biljke skromnih zahteva i spada u grupu veoma rentabilnih sadnica voća. Uspeva u umereno-kontinentalnoj klimi. Uspevaju i u području sa manje padavina i manje je osetljiva prema zimskim mrazevima. Za podlogu se koristi sopstveni koren,magriva i divlja trešnja.

Voćne sadnice višnja - Oblačinska

Voćne sadnice višnja oblačinska

Voćne sadnice višnje, sorte ”Oblačinska” je nepoznatog porekla.Oblačinska višnja je slabe bujnosti, rađa obilno i redovno. Nema velike zahteve po pitanju uslova, tako da dobro uspeva i na siromašnijim zemljištima.Plod je vrlo sitan, tamnocrvene boje. Meso je slatko-kiselog ukusa, dobre čvrstoće i aromatično. Izvrsna je za preradu. Plodovi joj sazrevaju krajem juna.

Voćne sadnice višnja - Hajmanova konzervna

Voćne sadnice višnja hajmanova-konzervna

Voćne sadnice višnje, sorte ”Hajmanova konzervna” je poreklom iz Nemačke. Sazreva krajem juna. Pogodna je za mašinsku berbu, a posebno zanimljiva za preradu jer ima velike tamnocrvene i aromatične plodove. Plod je krupan, kožica ploda je crvena, tanka, žilava, ne puca i ne gubi sok. Meso ploda je tamnocrveno, mekano, sočno i jako obojeno, gorkastog ukusa zbog tanina. Preporučljiva je za plantažne voćnjake.

Voćne sadnice višnja - Keleris 14

//rasadnikcolic.com/wp-content/uploads/2017/11/sadnice-voca-visnja-keleris-14.jpg

Voćne sadnice višnje, sorte ”Keleris 14” je poreklom iz Danske. Sazreva početkom jula. Plod je srednje krupnoće. Meso ploda je kiselo i prijatne arome. Stablo je male bujnosti, uspravne krune sa dosta sitnih oborenih grana.Cveta kasno. Samooplodna je i odlične rodnosti. Sok je tamnocrvene boje. Pogodna je za zamrzavanje i razne vidove industrijske prerade, a može se koristiti i za stonu potrošnju.

Voćne sadnice višnja - Keleris 16

Voćne sadnice višnja keleris 16

Voćne sadnice višnje, sorte ”Keleris 16” je poreklom iz Danske. Plodovi su tаmnocrveni, ukusni, lаko ih je odvojiti od stаbljike. Dobro i redovno radja. Plod je srednje krupnoće.Stаblа su srednje visoka, sаmooplodna sortа. Sazreva krajem juna.

Voćne sadnice višnja - Šumadinka

Voćna sadnica višnja Šumadinka

Voćne sadnice višnje, sorte ”Šumadinka” je poreklom iz Srbije. Zahteva rezidbu zbog izraženog ogoljavanja grana koje su donele rod. Ima krupan, tamnocrven plod, glatku i sjajnu pokožicu. Sočno i polučvrsto meso je kiselkastog ukusa i prijatne arome.Obilno rađa,krupan plod,samooplodna.Vreme zrenja početak jula.

Voćne sadnice višnja - Erdi botermo

Voćna sadnica višnja Erdi botermo

Voćne sadnice višnje, sorte ”Erdi botermo” je poreklom iz Mađarske. Samooplodna sorta, umereno dobro rađa. Peteljka je srednje dužine oko 35 mm i lako se odvaja od ploda. Plod je srednje krupnoće (21-23 mm), masa ploda 5-6 grama. Pokožica je suva, sjajna, veoma privlačne borde boje. Meso je umereno čvrsto, sočno, tamnocrveno, slatko-nakiselo. Erdi botermo je jedna od najukusnijih višanja za stonu upotrebu, pogodna za konzerviranje i čuvanje u hladnjači. Sorta koja se može brati i mašinski. Bere se početkom druge polovine juna.

Voćne sadnice višnja - meteor

voćna sadnica višnja sorta Meteor

Voćne sadnice višnje, sorte "Meteor" je poreklom iz Mađarske. Meteor je rana višnja, sazreva početkom juna. Samooplodna sorta višnje. Plod je srednje veličine (21-22 mm), masa ploda je 4,5-5,5 grama, izdužen i blago spljošten, tamnocrvene boje. Meso je tamnocrveno, srednje čvrsto,slatko-kiselo. Pogodna je za svežu potrošnju, zamrzavanje i konzerviranje.

Voćne sadnice višnja - UJFEHERTOI FIRTOŠ

Voćna sadnica višnja Ujfehertoi firtoš

Voćne sadnice višnje, sorte ”Ujfehertoi firtoš” kod nas je zovu i "Firtoška" je poreklom iz Mađarske. Plod je srednje krupnoće (17-24 mm) masa ploda je 5-6 grama u zavisnosti od količine roda. Boja pokožice je svetlo crvena. Meso je boje krvi, tvrdo i slatko-nakiselo. Pogodna je za svežu potrošnju,industrijsku preradu i brzo zamrzavanje. Vreme sazrevanja je početak jula.

Voćne sadnice višnja - marela

Voćna sadnica višnja Marela

Voćne sadnice višnje, sorte ”Marela” je nepoznatog porekla. Marela je hibrid između višnje i trešnje, slađa je od višnje a kiselija od trešnje. Stablo podseća na trešnju ali plodovi imaju ukus višnje. Sazreva neravnomerno od polovine maja do početka juna. Samobesplodna je sorta, dobar oprašivač joj je trešnja Sunburst. Plod je srednje krupan 4-6 grama. Dosta je otporna na moniliju. Plod je pogodan za svežu potrošnju, sokove, džemove, zamrzavanje i sušenje.

Voćne sadnice višnja - španska

Voćna sadnica višnja Španska

Voćne sadnice višnje, sorte "Španska" je poreklom iz Španije. Plod je krupan 6-8 grama

Scroll