Vinske sorte vinove loze - crne

Voćne sadnice vinova loza - Crni Burgundac

Sadnice vinove loze vinska sorta crni burgundac

Sadnice vinove loze, vinske sorte ”Crni Burgundac” je poreklom iz Srbije. Čuvena sorta grožđa, sposobna da da najbolja vina, tamne rubin boje sa dubokim ljubičastim prelivima na obodu. Bogatog je mirisa sa prisustvom čitavog spleta aroma od voća do drveta i kože. Ukus - posebna priča.Nesto je izraženijih kiselina koje daju razigranost ukusu. Dominira prisustvo borovnice i crne ribizle.

Voćne sadnice vinova loza - Kaberne Sovinjon

Lozni kalemovi vinska sorta kaberne sovinjon

Sadnice vinove loze, vinske sorte ”Kaberne Sovinjon” je poreklom iz Francuske. List je srednje veliki. Grozd je srednji ili malen, često s jednim izraženim krilom, srednje zbijen. Zrna su srednja, okrugla. Kožica modro-ljubičaste boje, čvrsta. Meso malo čvršće sa slabim izraženim ukusom na zeleno. Prikladan je za područja umerene klime. Sorta je prikladna za razne sisteme uzgoja i rezidbe.Srednje i redovno rađa.

Voćne sadnice vinova loza - Merlo

//rasadnikcolic.com/wp-content/uploads/2017/11/lozni-kalemovi-vinska-sorta-merlo.jpg

Sadnice vinove loze, vinske sorte ”Merlo” je poreklom iz Francuske. Gaji se u celom svetu. Grozd je srednji, piramidalan, više-manje rastresit sa zelenom i crvenkastom peteljkom. Zrno je srednje čvrsto, pokriveno maškom. Meso je sočno i slatko. Prikladna je sorta za razne sisteme uzgoja i rezidbe. Obilno i redovno rađa.

Voćne sadnice vinova loza - Frankovka

Lozni kalemovi vinska sorta frankovka

Sadnice vinove loze, vinske sorte ”Frankovka” je poreklom iz Nemačke. Grozd je srednje do vrlo veliki, piramidalan, vrh grozda zaokrenut u stranu. Bobica srednje velika, okrugla. Kožica je dosta debela i čvrsta, tamnomodre boje. Meso je sočno, sok je neutralnog ukusa, s manjim sadržajem šećera, izražene kiseline. Rodnost je velika i redovita. Vino je intenzivne rubin crvene boje. Dozreva krajem septembra.

Voćne sadnice vinova loza - Vranac

Lozni kalemovi vinske sorte vranac

Sadnice vinove loze, vinske sorte ”Vranac” je poreklom iz Srbije. Vranac je autohtona sorta. Mlada vina imaju svetlu purpurnu boju i miris na džem od voća. Starenjem, boja mu se razvija u intenzivnu tamnu, a na mirisu se javljaju arome koje podsećaju na cimet, čokoladu i sladić. Težina grozda 150-300g. Podnosi kratku i mešovitu rezidbu. Prema bolestima je srednje otporna. Sadrši od 20-24% šećera i zbog toga se koristi za pravljenje visokokvalitetnih obojenih vina i lozova.

Voćne sadnice vinova loza - Prokupac

//rasadnikcolic.com/wp-content/uploads/2017/11/lozni-kalemovi-vinske-sorte-prokupac.jpg

Sadnice vinove loze, vinske sorte ”Prokupac” je poreklom iz Srbije. Poznat je pod imenom Rskavac, Kameničarka, Crnka. Izuzetno rodan, bujnih lastara. Prokupac ima od 18 do 22% šećera u širi. Grozd je srednje krupan do krupan, srednje zbijen i valjkast. Od njega se dobija ružičasto i crno vino. Izuzetan je za proizvodnju lozove rakije. Vreme zrenja početak oktobra.

Scroll