Voćne sadnice - mušmula

Sadnice mušmule se takođe nazivaju Adamova jabuka. Veoma je otporna na štetne insekte i biljne bolesti. Pojedine sorte su osetljive na čađavu krastavost. Samooplodna je, može da se gaji i na većim visinama. Kalemi se na glog, dunju, oskorušu, krušku. Sadnice mušmule rode već u drugoj godini nakon sadnje. sazreva postupno u oktobru, najbolje je kad plodove zakači mraz, tada su najukusniji.

Voćne sadnice mušmule - Domaća

Sadnice mušmula domaća

Voćne sadnice mušmule, sorte ”Domaća” je domaćeg porekla. Sazreva u oktobru. Plod je sitan do srednje krupan, kupastog oblika. Mana mu je što ima puno semenki u plodu a malo mesa. Stablo je srednje bujno, otporno na mraz i sušu pa se mogu gajiti i bez hemijske zaštite. Samooplodna je. Može se kalemiti na glog, kao i na sejanac dobijen iz semenke mušmule. Sadnice sa ovim podlogama dobro podnose sušu. Rano prorode i rađaju redovno i obilno.

Voćne sadnice mušmule - Rojal

//rasadnikcolic.com/wp-content/uploads/2017/11/sadnice-musmula-rojal.jpg

Voćne sadnice mušmule, sorte ”Rojal” je domaćeg porekla. Stablo je srednje bujno, redovno i obilno rađa. Plod je srednje do krupne veličine (50g), okruglastog oblika. Meso ploda je veoma prijatnog ukusa. Vrlo je otporna vrsta i može se gajiti bez hemijske zaštite.

Scroll