Sadnice mušmule se takođe nazivaju Adamova jabuka. Veoma je otporna na štetne insekte i biljne bolesti. Pojedine sorte su osetljive na čađavu krastavost. Samooplodna je, može da se gaji i na većim visinama. Kalemi se na glog, dunju, oskorušu, krušku. Sadnice mušmule rode već u drugoj godini nakon sadnje. sazreva postupno u oktobru, najbolje je kad plodove zakači mraz, tada su najukusniji.


VOĆNE SADNICE  MUŠMULE  - DOMAĆA

sadnice-musmula-domacaVoćne sadnice mušmule, sorte ”Domaća” je domaćeg porekla. Sazreva u oktobru. Plod je sitan do srednje krupan, kupastog oblika.  Mana mu je što ima puno semenki u plodu a malo mesa. Stablo je srednje bujno, otporno na mraz i sušu pa se mogu gajiti i bez hemijske zaštite. Samooplodna je. Može se kalemiti na glog, kao i na sejanac dobijen iz semenke mušmule. Sadnice sa ovim podlogama dobro podnose sušu. Rano prorode i rađaju redovno i obilno.


VOĆNE SADNICE  MUŠMULE  - ROJAL

sadnice-musmula-rojalVoćne sadnice mušmule, sorte ”Rojal” je domaćeg porekla. Stablo je srednje bujno, redovno i obilno rađa. Plod je srednje do krupne veličine (50g), okruglastog oblika. Meso ploda je veoma prijatnog ukusa. Vrlo je otporna vrsta i može se gajiti bez hemijske zaštite.


Sorta Podloga Vreme zrenja
Domaća dunja MA; dunja BA29 početkom novembra 
Rojal dunja MA; dunja BA29 početkom novembra