Višnja je listopadna drvenasta koštičava voćka. Sadnice višanja su biljke skromnih zahteva i spada u grupu veoma rentabilnih sadnica voća. Uspeva u umerenokontinentalnoj klimi. Uspevaju i u području sa manje padavina i manje je osetljiva prema zimskim mrazevima. Za podlogu se koristi sopstveni koren i divlja trešnja.


VOĆNE SADNICE  VIŠNJA  - OBLAČINSKA

vocne-sadnice-visnja-oblacinskaVoćne sadnice višnje, sorte ”Oblačinska” je nepoznatog porekla. Slabe je bujnosti, rađa obilno i redovno. Nema velike zahteve po pitanju uslova, tako da dobro uspeva i na siromašnijim zemljištima.Plod je vrlo sitan, tamno crvene boje. Meso je slatko kiselog ukusa, dobre čvrstoće te aromatično. Izvrsna je za preradu. Plodovi joj sazrevaju krajem juna.


VOĆNE SADNICE  VIŠNJA  - HAJMANOVA KONZERVA

vocne-sadnice-visnja-hajmanova-konzervnaVoćne sadnice višnje, sorte ”Hajmanova konzervna” je poreklom iz Nemačke. Sazreva krajem juna. Pogodna je za mašinsku berbu, a posebno zanimljiva za preradu jer ima velike, tamno crvene i aromatične plodove. Plod je krupan, kožica ploda je crvena, tanka, žilava, ne puca i ne gubi sok. Meso ploda je tamno crveno, mekano, sočno i jako obojeno, gorkastog ukusa zbog tanina. Preporučljiva je za plantažne voćnjake.


VOĆNE SADNICE  VIŠNJA  - KELERIS 14

sadnice-voca-visnja-keleris-14Voćne sadnice višnje, sorte ”Keleris 14” je poreklom iz Danske. Sazreva početkom jula. Plod je srednje krupnoće. Meso ploda je kiselo i prijatne arome. Stablo je male bujnosti, uspravne krunesa dosta sitnih oborenih grana.Cveta kasno. Samooplodna je i odlične rodnosti. Sok je tamnocrvene boje. Pogodna je za zamrzavanje i razne vidove industrijske prerade, a može se koristiti i za stonu potrošnju.


VOĆNE SADNICE  VIŠNJA  - KELERIS 16

vocne-sadnice-visnja-keleris-16Voćne sadnice višnje, sorte ”Keleris 16” je poreklom iz Danske. Plodovi su tаmno crveni, ukusni, lаko ih je odvojiti od stаbljike. Stаblа su srednje-visoki, sаmo-strаnooplodnih sortа, posredno podložni bolesti i hlаdnoće. Sazreva krajem juna.


VOĆNE SADNICE  VIŠNJA  - ŠUMADINKA

vocne-sadnice-visnja-sumadinkaVoćne sadnice višnje, sorte ”Šumadinka” je poreklom iz Srbije. Zahteva rezidbu zbog izraženog ogoljavanja grana koje su donele rod. Ima krupan, tamnocrven plod, glatku i sjajnu pokožicu. Sočno i polučvrsto meso je kiselkastog ukusa i prijatne arome. Plodovi joj sazrevaju početkom jula.

 

Sorta Podloga Vreme zrenja
Oblačinska sopstveni koren kraj juna 
Hajmanova konzervna divlja trešnja kraj juna
Keleris 14 divlja trešnja počekat jula
Keleris 16 divlja trešnja početak jula 
Šumadinka divlja trešnja početak jula