Za sadnice jabuka su najbolja plodna, umereno vlažna i duboka zemljišta, osunčana i promajna mesta, bez jakih, suvih i hladnih vetrova pogotovu u vreme cvetanja. Ako su voćne sadnice jabuka u nekoj zaseni obojenost plodova i kvalitet neće biti zadovoljavajući. Za uspešan rast jabuka kao i za njenu produktivnost u rađanju važne su obilne padavine u zimskom periodu, kao i dovoljna količina padavina u vegetaciji osim u periodu cvetanja kada padavine nisu pogodne zbog moguće zaraze čadjavom krastavošću.
Jabuka teže podnosi jake letnje vrućine, dok je na zimske mrazeve u osnovi otporna. Osetljiva je na slane i pozne prolećne mrazeve u kretanju vegetacije, a posebno u periodu cvetanja što može značajno da utiče na rod. Voćne sadnice jabuka spadaju u jako rentabilne voćne sadnice.
Rasadnik “Čolić” ima veliki izbor voćnih sadnica jabuka.


VOĆNE SADNICE  JABUKA  - PRIMA

vocna-sadnica-jabuke-primaSadnice voća jabuke, sorte “Prima” su poreklom iz SAD. Za pologu se koristi M9 i M26.
Bere se u drugoj polovini avgusta. Plod je srednje krupan, meso ploda je žućkasto, dosta čvrsto i sočno.
Pokožica ploda sadnica jabuka – PRIMA je svetlocrvena I prekriva 60-80% površine ploda, osnovna boja je zeleno – žuta.

 

VOĆNE SADNICE  JABUKA  - ZLATNI DELIŠES

rasadnik-vocnih-sadnica-jabuke-zlatni-delisesVoćne sadnice jabuke, sorte “Zlatni delišes” su poreklom iz SAD. Za podlogu se koristi M9 i  MM106.
Sazreva u drugoj polovini septembra. Plod je zelenožut pomalo smeđ, a pokožica tanka I glatka Čuvanjem u skladištu poprima zlatnožutu boju, kiselkastoslatkog je ukusa. Dobro podnosi zimske i pozne mrazeve. Rađa obilno. Plod je srednje krupan do krupan.

 

VOĆNE SADNICE  JABUKA  - CRVENI DELIŠES

vocne-sadnice-jabuka-crveni-delisesVoćne sadnice jabuke, sorte “Crveni delišes” su poreklom iz SAD. Za podlogu se koristi M9 i  MM106.
Sazreva u drugoj polovini septembra. Plodovi krupni, izduženo-zarubljeno kupasti, u potpunosti prekriveni tamnije crvenom bojom, atraktivnog izgleda. Meso ploda je čvrsto, sočno, slatko, prijatnog ukusa. Plod je krupan .

 

VOĆNE SADNICE  JABUKA  - GRENI SMIT

rasadnik-voca-jabuka-greni-smitVoćne sadnice jabuke, sorte “Greni Smit” su poreklom iz Australije. Za podlogu se koristi M9 i MM106. Bere se drugoj polovini oktobra. Relativno je otporan prema poznim mrazevima.Plod je krupan, loptast, velike specifične mase. Pokožica ploda je zelena, debela i čvrsta, stajanjem postaje voštana. Meso ploda je beličasto, čvrsto, vrlo sočno, dosta kiselo .

 

VOĆNE SADNICE  JABUKA  - JONAGOLD

sadnice-voca-sadnica-jabuke-jonagoldVoćne sadnice jabuke, sorte “Jonagold” su poreklom iz SAD. Za podlogu se koristi M9 i  MM106. Sazreva u drugoj polovini septembra. Plod je prugastocrvene boje,  meso ploda je vrlo sočno, aromatično, slatkonakiselo i veoma kvalitetno. U hladnjačama se može čuvati do kraja maja. Plod je krupan do vrlo krupan privlačnog izgleda.

 

VOĆNE SADNICE  JABUKA  - RED ČIF

rasadnik-voca-jabuke-red-cifVoćne sadnice jabuke, sorte “Red Čif” su poreklom iz SAD. Za podlogu se koristi M9 i  MM106.
Sazreva u drugoj polovini septembra. Zvonastog je oblika, slabije bujnosti, ali  ima visoku rodnost.
Plod je srednje veličine, osnovne zelene boje prekrivene tamnocrvenom na oko 97 % površine. Ukus je nestandardan zbog niskog udela šećera, može se skladištiti do proleća.

 

VOĆNE SADNICE  JABUKA  - AJDARED

vocne-sadnice-jabuke-ajdaredVoćne sadnice jabuke, sorte “Ajdared” su poreklom iz SAD. Za podlogu se koristi M9 i  MM106.Sazreva u prvoj polovini oktobra . Hrskavo, bledo - žuto meso je sočno, fine, nežne teksture, slatko - kiselkastog ukusa i nenametljive arome. Plod je krupan, delomično spljošten, temeljne žuckastozelene boje, umereno ili potpuno prekriveni crvenilom, dugo se čuva u skladištu.Odlična je jabuka za potrošnju u svežem stanju, za voćne salate, kuvanje i pečenje.

 

VOĆNE SADNICE  JABUKA  - MELROUZ

sadnice-voca-jabuke-melrouzVoćne sadnice jabuke, sorte “Melrouz” su poreklom iz SAD. Za podlogu se koristi M9 i  M26.Sazreva u prvoj polovini oktobra . Veoma dobro i redovno rađa. Plod je krupan I konično okruglastog oblika. Meso ploda je bledožuto, čvrsto, sočno i blago aromatično. Pokožica je debela, osnovna žutozelena boja prekrivena je crvenom. Relativno je otporna na krastavost i pepelnicu. Može se čuvati 6 meseci nakon berbe.

 

VOĆNE SADNICE  JABUKA  - GLOSTER

sadnice-voca-jabuke-glosterVoćne sadnice jabuke, sorte “Gloster” su poreklom iz Nemačke. Za podlogu se koristi M9 i  M26.
Sazreva sredinom oktobra . Dosta je otporan prema mrazevima.Plod je s krupan do vrlo krupan, zarubljeno kupastog oblika. Veći deo površine ploda je prekriven crvenilom. Meso ploda je bledožuto, sočno, slatko do blago nakiselo, slabo aromatično.

 

VOĆNE SADNICE  JABUKA  - KOŽARA

vocne-sadnice-jabuka-kozaraVoćne sadnice jabuke, sorte “Kožara” ili “Crveni boskop”su poreklom iz Nemačke. Za podlogu se koristi M106. Sazreva u drugoj polovini oktobra. Plod je krupan, loptast. Meso je bledožuto, čvrsto, sočno, vinastonakiselo.

 

VOĆNE SADNICE  JABUKA  - MUCU

rasadnik-voca-jabuke-mucuVoćne sadnice jabuke, sorte “Mucu” su poreklom iz Japana. Za podlogu se koristi M9 i M26. Bere se drugoj polovini septembra. Plod je krupan I okruglast, sličan zlatnom delišesu. Pokožica je žutozelena, je čvrsto, sočno, sitno zrnasto, slatko s posebno izraženom aromom. Meso ploda je čvršće i grublje nego kod zlatnog delišesa. U hladnjači se može čuvati jako dobro i do 7 meseci.

 

VOĆNE SADNICE  JABUKA  - FUDŽI

sadnice-voca-jabuke-fudziVoćne sadnice jabuke, sorte “Fudži” su poreklom iz Japana. Za podlogu se koristi M9. Bere se drugoj polovini oktobra. Plodovi su jednake veličine, veliki, hrskavi, sočni, aromatičnog ukusa, sa visokim udelom šećera. Zeleno-žućkaste su boje, na sunčanoj strani crvenkaste. Meso ploda je vrlo čvrsto,sočno i dobrog ukusa.

 

VOĆNE SADNICE  JABUKA  - BUDIMKA

sadnice-voca-jabuke-budimkaVoćne sadnice jabuke, sorte “Budimka” domaćeg porekla. Za podlogu se koristi MM106. Bere se drugoj polovini oktobra. Otporna je prema zimskim i poznim mrazevima.Meso ploda je beličasto, čvrsto, slatko do blago nakiselo. Plod je srednje krupan.


Sorta Podloga Vreme zrenja
Prima M9; M26 krajem avgusta
Zlatni delišes M9; MM106 krajem septembra
Crveni delišes M9; MM106 krajem septembra
Jonagold M9; MM106 krajem septembra
Red čif M9; MM106 krajem septembra 
Ajdared M9; MM106 početkom oktobra 
Melrouz M9; M26 početkom oktobra 
Gloster M9; M26 sredinom oktobra 
Kožara M106 sredinom oktobra 
Mucu M9; M26 krajem oktobra 
Fudži M9 krajem oktobra 
Greni smit M9; MM106 krajem oktobra 
Budimka MM106 krajem oktobra